De verschillende fases van rouwverwerking

1 min gelezen
fases van rouwverwerking

De verschillende fases van rouwverwerkingBijna iedereen heeft in zijn of haar leven misschien wel eens meegemaakt dat een dierbare overleed. Behalve dat dit een enorme impact op je leven kan hebben, kan dit er ook voor zorgen dat jij in een diepe kuil valt. Niet figuurlijk natuurlijk, maar letterlijk. Helaas is mij dit een tijd geleden overkomen, mijn vader was plotseling overleden. Altijd waren wij twee handen op één buik en dit was van het ene op het andere moment weg. Geen maatje meer, waar ik op kon vertrouwen, maar een enorme leegte die achter bleef.  fases van rouwverwerking

Alle fases van rouwverwerking op een rij gezet

Wat voelde ik mij hulpeloos en wist even niet meer hoe ik verder met mijn leven moest gaan. Op een gegeven moment werd dit zo erg, dat ik niet meer in deze maatschappij wilde zijn. Het was ook zo oneerlijk om juist van mijn vader afscheid te moeten nemen. Dankzij Hilde van Veggel Coaching, heb ik mijn leven weer op de rails gekregen. Zo liet zij mij de verschillende fases van rouwverwerking zien, onder andere:

  • Ontkenning
  • Boosheid
  • Marchandeert
  • Depressief
  • Acceptatie

Eindelijk na heel veel gesprekken en training was ik in de laatste fase aangekomen. Wel de moeilijkste, want accepteren doe ik het nog steeds niet, maar kan er wel mee leven.