Dit valt allemaal onder de rechtsgebieden strafrecht

2 min gelezen

Wie van de lezers hier is bekend met rechtsgebieden strafrecht? Hier zal mijn artikel van vandaag dan ook over gaan. Iedereen heeft dan ook weleens gehoord van strafrecht. Dit betreft het (negatief) sanctioneren van bepaald gedrag waaraan burgers zich in Nederland aan moeten houden. In de rechtsregels staat vastgesteld welke strafopleggingen kunnen worden gerealiseerd als de burger buiten de rechtsregels treed, en dus een strafbaar feit heeft gepleegd.

rechtsgebieden strafrechtZo is er onderscheid te maken tussen twee verschillende zaken, namelijk overtredingen en misdrijven. Overtredingen zijn vaak ligt van aard. Hierbij kun je denken aan overtredingen in het verkeer. Wanneer er sprake is van een ernstig geval zoals inbraak, vandalisme en andere vormen van geweldpleging spreekt men van een misdrijf. Hiervoor zijn de straffen in Nederland dan ook veel zwaarder voor. Deze worden dan ook opgelegd door een rechter.

Wat verstaat men onder openlijke geweldpleging?

Wie van jullie weet precies wat openlijke geweldpleging is? De naam zegt het eigenlijk al. Helaas komt dit in Nederland nog steeds veel voor. Het gebeurt nog (te) vaak dat er geweld gepleegd wordt tegen personen of goederen in een openbare omgeving. Diegene die hieraan schuldig bevonden wordt kan dan ook een straf opgelegd krijgen. Zoals gezegd wordt deze bepaald door de rechter.

advocatenjuristen.nl

Wanneer jij hiermee in aanraking bent gekomen, geef ik jou als tip mij ten alle tijden een advocaat in te huren. Vooral omdat deze persoon weet hoe zo’n proces in gang wordt gezet. Vaak is het ook niet verstandig om hier alleen naar toe te gaan. Vandaar laat jou informeren via advocatenjuristen.nl. Zeker een aanrader op dit gebied.

juridisch