Echt leer of kunstleer?

2 min gelezen

dosh-rfid-aero-flame-contents ikki-snake-portemonnee-sandy-brown smartcaze-lincoln-1

 

 

 

 

 

Wanneer je een portemonnee gaat kopen dan kun je kiezen uit een hoop materialen. Veruit de meest populaire portemonnees zijn die van leer, maar ga je voor echt leer of kunstleer en hoe zie je het verschil? Daarover hieronder meer.

Het verschil tussen echt en kunst

Er zit merkbaar verschil tussen echt leer en kunstleer. Hieronder noemen we een aantal manieren waarop je echt leer kunt herkennen:

  •     Echt leer is zacht en soepel en kunstleer is vrij stijf. Door over de portemonnee te wrijven kun je direct voelen of het één type stof is of een mix en of deze stijf of soepel is;
  •     Echt leer heeft een typische aromatische geur terwijl kunstleer vrij chemisch ruikt. De geur van kunstleer is vergelijkbaar met dat van plastic;
  •     Bekijk de rand waar het leer is gesneden, hier kun je aan kleine vezels zien of het echt leer is;
  •     Echt leer is zeer flexibel en elastisch wanneer je aan het leer trekt. Met kunstleer kun je dit niet. Je zou ook een aansteker onder de portemonnee kunnen houden, hoewel je dit in de winkel natuurlijk niet kunt doen, om te kijken of de geur van verbrand haar of verbrand kunststof achter blijft. Daarnaast zal kunstleer worden aangetast aan het oppervlak door de aansteker terwijl echt leer nagenoeg ongeschonden blijft.

Echt leer is een natuurlijk product, enorm stevig en daarom ook duurder dan kunstleer. Een portemonnee van echt leer gaat jaren mee en wellicht zelfs een heel leven terwijl kunstleer aanzienlijk eerder kapot zal gaan.

Wil je graag een echt leren portemonnee kopen? Kijk dan voor een ruim aanbod voor zowel mannen als vrouwen portemonnees op PortemonneeZ.nl.