Een cultureel erfgoed als hoed

2 min gelezen

In hoeveel verschillende films of Japanse tekenfilms heb je de rieten hoed een belangrijke rol zien spelen. Het is heel interessant om te zien hoe cultureel erfgoed in de huidige media nog steeds een mooie rol kan spelen. Ik zie veel partijen die hier dus ook nog best veel interesse voor hebben. Zo wordt het voor ons ook een stuk interessanter om te zien hoe dit in zijn werking komt. Je kunt begrijpen dat er altijd wel kritiek zou zijn op mensen die zich bezighouden met cultureel erfgoed. Mensen vinden bijvoorbeeld dat de cultuur niet goed genoeg tot uiting komt door het gekozen medium. Helaas kan hier weinig aan worden gedaan en is het gewoon een kwestie van accepteren.

Japan is een mooi land

Het is ook mooi om te zien dat de rieten hoed die oorspronkelijk uit Japan komt kan genieten van de positieve aandacht in deze moderne maatschappij. Het rekt ook steeds meer mensen aan om toch een keer die trip te maken naar Japan. Voor ons is dat ook interessant om te zien en het lijkt ons een goed idee om een trip te nemen richting Japan. Zo kunnen wij ook de mooie straten van Tokyo belopen met onze eigen rieten hoed. Het is zo mooi om te zien.

Met andere cultuur in aanraking

Het is ook mooi om in een vreemd land in aanraking te komen met een cultuur waar jij weinig van af weet. Het is dus ook een mooi gebaar om met een rieten hoed daar rond te lopen. Je laat zo ook zien dat je een bepaalde respect hebt voor de cultuur. Best interessant om te zien dat de mensen je met open armen willen ontvangen om dat je toch een bepaalde sfeer om je heen hebt hangen door het dragen van cultureel erfgoed. Respect gaat toch nog steeds van twee kanten uit.