Het citroenboompje

2 min gelezen

Het citroenboompje, ook wel Citrus Limonia genoemd is een plant met een schitterend uiterlijk vanwege de felgele citroenen. De plant heeft een heerlijke geur en kan ook in Nederland gemakkelijk tot bloei komen. Een eyecatcher voor in de woonkamer of op het terras!

Het citroenboompje houdt van een zonnige en warme plaats, wel is het niet verstandig om het citroenboompje direct in de volledige volle zon te zetten. Als je het boompje wel laat staan in de volle zon kan het zijn dat het blad verbrand, zet hierom de citroenboom in de schaduw om dat te voorkomen. In het voorjaar bloeien de bloemen uit waar vervolgens plaats wordt gemaakt voor de citroenen.

Verzorging

Zoals vrijwel elke plant verzorging nodig heeft, heeft het citroenboompje dat ook nodig. Er is al benoemd dat het niet handig is het boompje in de volle zon neer te zetten. Allereerst is het belangrijk om het citroenboompje in een vochtige, voedingsrijke bodem te plaatsen en in een pot die ruim genoeg is. In de lente en in de zomer is het aan te bevelen om regelmatig te bemesten met een standaard (vloeibare) meststof. Ten tweede is het belangrijk dat het citroenboompje niet in water staat want dan is de kans er dat het boompje gaat rotten. In de winter is het aan te raden om het citroenboompje binnen te plaatsen voor een raam in de woonkamer.

Verpoten

Elk jaar wordt het citroenboompje een klein beetje groter en kan ook dan niet in diezelfde pot blijven. Verplant hier om elk voorjaar het citroenboompje in een grotere pot. Het snoeien van het boompje is het handigste om te doen wanneer het citroenboompje in de rustperiode zit of wanneer de nieuwe groei voor het voorjaar begint.

Het citroenboompje kan ook dienen als decoratie voor in zowel het huis als buiten op het terras. Bij de juiste verzorging blijft het blad groen en kun je genieten van vers geteelde citroenen!