MKB factoring voorkomt betalingsachterstanden bij MKB’ers
2 min gelezenHeb jij al eens van MKB factoring gehoord? Dit is een nieuwe vorm van debiteurenbeheer, die oorspronkelijk vanuit Amerika is komen overwaaien. Inmiddels zijn er ontzettend veel Nederlandse organisaties, die voor het inschakelen van een zogenaamd factoringbedrijf hebben gekozen. Daarbij valt ook een groei in het aantal Nederlandse factoringbedrijven op te merken. Een voorbeeld van zo’n bedrijf is Finqle! Deze organisatie heeft een ruime ervaring in het aanbieden van deze vorm van debiteurenbeheer. In dit artikel bespreken we de diensten die deze organisatie, net als verschillende andere factoringbedrijven, aanbiedt.
Finqle betaalt facturen direct bij MKB factoring
Een van de redenen om voor MKB factoring te kiezen, is het feit dat facturen direct betaald worden. Zodra je een factuur aan een organisatie als Finqle verkoopt, wordt deze binnen één of twee werkdagen voldaan. Zo hoef je nooit te wachten op de betaling van een factuur! Finqle neemt de factuur vervolgens van je over en stuurt deze naar de klant. Je hebt hier nu geen omkijken meer naar. Zelfs wanneer een klant de factuur niet tijdig betaalt, hoef je hier geen extra kosten voor te betalen. Standaard wordt er een vergoeding van 2-6% van de totale waarde van een factuur in rekening gebracht door factoringbedrijven.
Met factoring voorkom je betalingsachterstanden
De voornaamste reden om voor deze vorm van debiteurenbeheer te kiezen, is het feit dat betalingsachterstanden voorkomen worden. Het komt regelmatig voor, dat ondernemers afhankelijk zijn van de betaling van hun uitgaande facturen om hun eigen inkomende facturen te kunnen betalen. Wanneer een klant niet binnen de gestelde betalingstermijn betaalt, kan dit van invloed zijn op de rekeningen die je zelf moet voldoen. Niet alleen is het bijzonder vervelend om zelf betalingsachterstanden op te lopen. Ook zorgt het voor veel stress, wanneer blijkt dat je een rekening niet binnen de betalingstermijn hiervan kunt voldoen.