Motorrijden in Marokko

2 min gelezen

Afgelopen jaar ben ik samen met mijn vriend gaan motorrijden in Marokko. Veel mensen denken dan alleen aan woestijnen en zandduinen. Mijn vriend en ik hadden alleen gekozen voor het Atlas gebergte. We begonnen onze reis in Marrakech. Hier duik je gelijk het Atlas gebergte in. Je komt hier langs ontelbare pistes die verschillende bergdorpjes met elkaar verbinden. Voor deze reis heb je als motorrijder wel wat ervaring nodig, het liefst off-road training.

Reisplannen

Als je niet zoveel tijd hebt om je eigen reis te organiseren, kan je dit ook laten doen. Mijn vriend en ik hebben namelijk allebei een erg druk leven. Hij is manager bij een motorkleding outlet en ik ben online marketeer bij een webshop.

 

Wat al helemaal handig is, is dat je je motor kan laten vervoeren. Want stel je voor dat je eerst nog naar Marokko zou moeten rijden. Mijn vriend en ik zijn een maand lang gaan toeren. Het viel ons wel zwaar. Op een gegeven moment heb je het zitten op een motor wel gehad. Onze reis eindigde ook weer in Marrkech. Hier hebben we vervolgens de laatse weken gezeten. Het is zo een toffe stad. Met al die marktjes en drukte. Ook hadden ze een hele vette licht- en vuurshow op het marktplein. We hebben echt genoten.

Tips

We zijn nu aan het kijken waar we volgend jaar heen gaan op de motor. We hebben wel besloten om minder dan vier weken op de motor te gaan. Of dat we, net als vorig jaar, ergens een week blijven plakken om even bij te komen van het rijden. Hebben jullie nog tips voor een mooi land? En zo ja, hebben jullie dan ook een mooie route in gedachten? We zijn wel erg benieuwd waar we dit jaar terecht komen! Ik hou jullie op de hoogte.