Wat u moet weten voordat u een snowboard koopt

2 min gelezen

Bekijk de eerste dingen waar u op moet letten en onthouden bij een nieuwe snowboard kopen! Terwijl snowboarden draait om het overtreden van de regels, is het kiezen van je snowboard set up een stap die serieus genomen moet worden.

Bij een nieuwe snowboard kopen zijn er eerst dingen waar je op moet letten en eerste vragen die je jezelf moet stellen. Allereerst moet u bepalen welke rijstijl uw voorkeur heeft. Dit is ongetwijfeld essentiële informatie.

Rijstijl

Bij freestyle snowboards varieert het van zeer zachte snowboards die meer gericht zijn op rails en jibbing en die zeer gemakkelijk te besturen zijn tot zeer stijve snowboards die gericht zijn op het maken van de grootste sprongen, de grootste features in het park of het rijden op een halfpipe en die veel stabiliteit en energie  zullen hebben die erin is ingebouwd. All-mountain snowboards hebben meestal een medium tot stijvere flex, wat ze een beetje meer stabiliteit en veelzijdigheid geven als je op verkenning gaat en met hoge snelheden rijdt. All mountain/freestyle is de breedste categorie boards, en hoewel het technisch gezien een subset is van zowel freestyle als all-mountain snowboards, zul je de term “all mountain freestyle” veel horen.

Prijsklasse

‘Wat is uw prijsklasse?’ is de volgende vraag.

De prijsklasse is cruciaal. Als je meer uitgeeft aan snowboards, boots en snowboard bindingen, bereik je ook meer. Dat betekent niet dat het altijd beter is.

Stel je voor dat je aan het twijfelen bent tussen twee boards, waarvan er één vijftig euro duurder is. Overweeg of u een verschil zult merken tussen de twee borden. Als je denkt, “waarschijnlijk niet”, investeer die 50 euro dan in iets anders, zoals je laarzen of schoenen. Als u denkt dat u een positieve verbetering zult opmerken, voeg deze 50 dan toe aan het bord. Het helpt je alleen maar om een ​​beter geïnformeerde aankoopbeslissing te nemen.