Word jij ook bedrijfshulpverlener?

2 min gelezen

Heeft het bedrijf waar jij werkt al genoeg bedrijfshulpverleners? Bedrijfshulpverlener is eigenlijk een extra functie binnen een bedrijf voor het geval dat er een calamiteit plaatsvindt. Vaak is het zo dat een bedrijf altijd wel meer bedrijfshulpverleners kan gebruiken. Het behaalde certificaat staat ook goed op je CV als je werkzoekend bent. De opleiding tot bedrijfshulpverlener wordt vaak gedeeltelijk of helemaal vergoed door de werkgever of je verzekering, afhankelijk van je verzekeraar. Een BHV cursus volgen kan dus voordelig zijn.

Leerzame cursus

Wat leer je allemaal tijdens een cursus bedrijfshulpverlening? De cursus bestaat uit verschillende onderdelen: eerste hulp bij ongelukken, brandbestrijding, alarmen en evacuatie en het communiceren met de professionele hulpverlening. Je leert alles over de verschillende levensbedreigende en ernstige situaties, zoals ademhalingsstoornissen, bloedsomloopstoornissen, (slagaderlijke) bloedingen, brandwonden, bevriezingen, elektrische shocks, botbreuken, oogletsels, hersenletsel, epileptische aanvallen, vergiftiging bewustzijnsverlies door andere oorzaken. De techniek van de AED wordt uitgelegd. Daarnaast leer je over de branddriehoek, de ontwikkeling van brand, het blussen van beginnende brand, alles over ontruiming en vluchtroutes en richtlijnen voor optimaal communiceren.

Oefening met poppen en echt vuur

Je kunt de dingen die je geleerd hebt tijdens de cursus oefenen in de praktijk met behulp van poppen en echt vuur. Hier wordt je door de docenten op beoordeeld en samen met de uitslag van je examen voor het theoriegedeelte zal dit bepalen of je wel of niet bent geslaagd. Vaak is de koffie, thee en lunch bij de cursus inbegrepen. Lijkt deze cursus jou interessant? Informeer er dan naar bij jouw werkgever of bekijk de voorwaarden van jouw verzekering.